Moet jouw trouwfeest uitgesteld worden door het coronavirus?

Als eerste heb ik gecommuniceerd met het koppel, de locatie en de cateraar om een nieuwe datum te bekijken die al zeker voor hun mogelijk is. Waarom stuur ik eerst naar deze leveranciers? Deze zijn het minst flexibel. Als er reeds een trouw gepland staat op de locatie, is deze datum niet meer beschikbaar voor hun. Terwijl vele andere leveranciers wel met meerdere mensen werken in hun team en zo soms wel meerdere trouwfeesten kunnen hebben op één bepaalde datum. Samen met deze partners bekijk ik enkele andere mogelijke datums dat voor hen allemaal mogelijk is.

Dan volgt het persoonlijke gedeelte, naar welke periode wil jij graag jouw trouw uitstellen? Tot nu toe hebben al mijn koppels hun trouw uitgesteld naar het najaar van 2020. Ze hadden reeds zoveel tijd gestoken in de organisatie van hun trouwfeest, keken er zo hard naar uit en willen graag iets positief hebben om naar uit te kijken. Dat het seizoen helemaal is veranderd, was toch even pijnlijk voor hun, maar ze zagen er het positieve van in. Veel liever dit dan nog een jaar wachten. En eerlijk, dit is ook zeer positief voor mezelf en de andere leveranciers. Doordat zo het trouwfeest in hetzelfde boekjaar blijft en het ook geen nieuwe datum bezet houdt in volgend zomerseizoen. Anders is het EN dit jaar geen trouwfeest EN volgend jaar ook minder trouwfeesten kunnen uitvoeren. Dubbel negatief dus, jammer genoeg.

Daarna luister je naar alle overige leveranciers. Stuur een mailtje naar je overige leveranciers met bijvoorbeeld één of twee datums erin, waarnaar jullie graag jullie trouw hadden verschoven. Luister of dit voor hun mogelijk is en indien niet wat er gedaan kan worden. Dit is voor elke leverancier anders.

Als laatste zou ik aanmoedigen om je leveranciers te vragen hoe jij hen kan helpen in deze situatie. Misschien kan je het voorschot reeds nu betalen ipv maar twee weken voor jullie huwelijksdag? Dit zorgt voor jou geen extra uitgaven maar kan er wel voor zorgen dat je leverancier net deze situatie kan doorkomen. Je kan nog een stapje liever zijn en eens kijken wat de leverancier momenteel aanbiedt voor je. Koop een boeketje bij je bloemist, koop een leuke cursus die je online kan doen, alle beetjes helpen. Echt waar!

Weet je hoe ik wat steun vraag en hoe ik al heel veel steun heb gekregen? Vele verloofde koppels kopen momenteel mij boek ‘Wij trouwen’ aan via mezelf. Pop the question is de schrijver van het boek ‘Wij trouwen’ die uitgebracht is met uitgeverij Lannoo. Hierin staat alles wat je nodig hebt om je eigen trouwfeest te organiseren. Van checklisten tot leverancierslijsten, van tonnen info tot originele inspiratie, … echt alles wat je nodig hebt om je eigen trouwfeest te organiseren zonder dat je uren online alles moet gaan onderzoeken. Wil jij mij ook steunen? Stuur me een mailtje dat jij een boek wilt kopen! Het boek is slechts 20 euro (+ 5 euro verzendkosten). MAKE ME AND YOURSELF HAPPY!!


 
SHOP 'wij trouwen

Man, man, man toch. Wat is me dat al geweest seg. Op sommige dagen wil ik er het positieve van inzien van de hele toestand, maar op sommige dagen vind ik dat het er toch echt niet positief uitziet voor de eventsector. Maarja, we kunnen niet meer doen dan de maatregelen steeds af te wachten.

Maar ben jij al zeker dat jouw trouwfeest moet uitgesteld worden door het coronavirus?
Dan wil ik je even een hart onder de riem steken en je wat info meegeven. Want fijn is het gewoon echt niet, erger nog het is dikke sh**t. Nu dat gezegd zijnde, hier even wat info hoe ik het heb aangepakt voor mijn koppels in april en mei.

Eerste sidenote alvorens ik nog iets gezegd heb; je gaat waarschijnlijk nooit voor iedereen goed kunnen doen. En ik heb ook geen ideaal stappenplan, maar dit is hoe het bij mij tot nu toe wel goed gelukt is.

Fotograaf - Ivo Popov
Bloemist - Lots Flower art
Locatie - Hove Van Herpelgem
 
Op deze beelden kan je ook deze leveranciers terugvinden:
 
Voel je vrij om een comment achter te laten!

Ik lees zeer graag jouw feedback over mijn blogposts. Heb jij vragen, leuke ideetjes of misschien enkele verbeteringen voor mij? Stuur me gerust een mailtje naar info@popthequestion.be. Ik bekijk het zeker en vast. 

VOEL JE VRIJ OM EEN COMMENT ACHTER TE LATEN!