6 tips om jouw huwelijksdag te stylen

Als je mijn website hebt bekeken heb je gezien dat ik weddingplanner en een weddingstylist ben. EN dat ik styling zéér graag doen! Ik hoor je al denken ‘is niet elke weddingplanner ook een stylist?’ Neen, helemaal niet. Sommige weddingplanners bekijken enkel het organisatorische gedeelte en werken samen met bijvoorbeeld een stylist voor het decoratieve gedeelte. Maar daarover meer later, want nu wil ik jou graag mijn 10 tips geven om jouw huwelijksdag te stylen.

Over styling kan ik uren vertellen en letterlijk boeken schrijven, aangezien ik de auteur ben van het boek ‘Wij trouwen’. Maar nu wordt het iets beknopter en concreter.Fotograaf - El Makhfi fotografie
Bloemist - Maison Papillon
Bloemist - Lots flower art
Grafische vormgever - To Remember
Meubilair - Decoratieverhuur 
 
Op deze beelden kan je ook deze leveranciers terugvinden:
 
Tip 1: Maak een moodboard

Tip 3: Start met de decoratie van je dinertafel

Tip 5: Decoratie ophangen of plaatsen? 

Tip 2: Kies je juiste leveranciers! 


Begin bij het begin en maak eerst je moodboard voor je huwelijksdag. Niets zo belangrijk om eerst te kijken welke stijl je graag ziet en welke kleuren je graag zou willen gebruiken voor je grote dag. Er is echt zeer veel mooi en om je focus niet te verliezen, maak je beter een moodboard gecombineerd met een kleurenscheman. 
Kies de juiste leveranciers om mee te werken. Eens je moodboard klaar is, kan je gericht offertes opvragen en bekijk ze goed en niet enkel hun offerte. Het zou heel jammer zijn moest de leveranciers prijs/kwaliteit juist zitten, maar helemaal niet de stijl hebben die je graag wilt. Vermijd deze situaties en bekijk de website en social media van de leveranciers aan wie je offerte vraagt. Vraag ook niet meer dan drie offertes op. Zelf vraag ik info op bij drie leveranciers om daarna offerte op te vragen bij de twee leveranciers die mij het meeste aanspreken.
 
Tip 4: Gebruik de elementen van je feestzaal of locatie

Je start met het kiezen van de decoratie van je dinertafel. Alle decoratieve elementen die je hier wilt voorzien neem je als basis voor de gehele styling. Wil je lange kaarsen op je dinertafel? Gebruik dan ook hier en daar de lange kaarsen als accent in je zaal. De soorten en stijl bloemen die op je tafel komen te staan, zullen ook dezelfde zijn als de bloemaccent in je hele feestzaal. Kies je voor een gouden bestek op tafel? Zorg dan dat goud een terugkerend accent is. Kies je stijl en gebruik dit overal, geen mix match van decoratieve elementen maar een consistent gebruik van je keuzes zijn enorm belangrijk! Wat ik soms wel ‘toelaat’? Vaak willen mijn koppels werken met gouden accenten, denk aan gouden kaarsenhouders, theelichtjes, gouden letters op de naamkaartjes, … maar willen ze wel besparen op het bestek en kiezen ze hier toch voor het standaard zilveren bestek en willen ze de meerprijs niet betalen voor gouden bestek. Wel, ik begrijp dat en ik vind het niet storend in mijn stylingplan. Ik vind het enkel nog mooier als er ook voor gouden bestek wordt gekozen als je accentkleur goud is.

Kijk naar je feestzaal en gebruik deze goed. Ik ben van opleiding interieurarchitect, dus het is waarschijnlijk wat beroepsmisvorming. Maar als ik op locatiebezoek ga, kijk ik meteen naar alle accenten op de locatie zoals een dakstructuur, ingang, schouwen, trappen, nissen, … Want deze zaken zijn ofwel al mooi op zich, ofwel kunnen ze nog mooier worden door hier enkele leuke decoratie aan toe te voegen. De leuning van je trap kan je bijvoorbeeld mooi laten floreren door je bloemist, of de dakstructuur kan je bijvoorbeeld extra laten uitlichten. In een donkere nis kan je enkele leuke kaarsen plaatsen en de donkere nis is niet meer donker maar extra gezellig. Weet ook dat sommige zaken al mooi zijn op zich en dat je ook geen onnodig geld moet uitgeven aan decoratieve elementen die al mooi zijn.


Tip 6: Neem alles met een korreltje zout van wat je op pinterest ziet

Ophangen is duurder dan ergens iets neerzetten. Waarom? Simpelweg omdat het moeilijker is en in iets moeilijks kruipt meer werkuren en die moet je betalen. Iets ophangen vraagt meer uren om het effectief te installeren ter plaatse, terwijl een vaas op 5 seconden geplaatst is. Waarom ben ik er toch zo een fan van? Omdat het vaak een échte eyecatcher is. Zo kan dat ene hangend bloemstuk zo hard schitteren dat je voor de rest niet zoveel decoratie meer nodig hebt. Het is dus zeker de overweging waard!

Eerst en vooral pinterest is echt het platform waar ik enorm veel inspiratie vind. Ik maak voor elk koppel een apart pinterestbord waarop ik alles plaats dat mij inspireert voor hun trouwfeest. Maar, - inderdaad maar - pinterest heeft een grote maar, want heel veel foto's zijn helemaal niet realistisch. Heel veel foto's van trouwfeesten zijn helemaal niet van real weddings, maar van styled shoots. Zo zijn deze beelden vaak heel onrealistisch en helemaal niet functioneel. Dus neem zeker niet alles volledig over van wat je online vindt. Het is belangrijk om je te laten inspireren maar niet om alles letterlijk over te nemen. Want anders zou je wel in een zeer onfunctionele toestand kunnen komen te zitten aan je dinertafel met heel veel mooie kaarsen en bloemen, maar zo gepositioneerd dat je de persoon tegenover je aan tafel helemaal niet kan zien. Hoe ongezellig zou dat wel niet zijn? 

Voel je vrij om een comment achter te laten!

Ik lees zeer graag jouw feedback over mijn blogposts. Heb jij vragen, leuke ideetjes of misschien enkele verbeteringen voor mij? Stuur me gerust een mailtje naar info@popthequestion.be. Ik bekijk het zeker en vast. 

VOEL JE VRIJ OM EEN COMMENT ACHTER TE LATEN!